Γ.ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗΣ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ Ε.Ε.

   Τηλ.: 2651026891 | 2651028420

Αρχική Ομογένεια
Πληροφορίες για ακίνητα PDF Εκτύπωση E-mail

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ για ακίνητα

Απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που απασχολούν τους ομογενείς και θέλουν να αγοράσουν ακίνητο στην Ελλάδα με χρήματα που αποκτήθηκαν στο εξωτερικό δίνει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. Στην στήλη αυτή θα δημοσιεύονται συνέχεια όλα τα νέα που αφορούν τους ομογενείς και ιδιαίτερα για θέματα που σχετίζονται με την φορολόγηση ακινήτων. Πιο συγκεκριμένα:

Περισσότερα...
 
Φορολογικός Οδηγός κατοίκων εξωτερικού PDF Εκτύπωση E-mail

Κατεβάστε από ΕΔΩ τον φορολογικό οδηγό του υπουργείου για κατοίκους του εξωτερικού

 
Εξυπηρέτηση μέσω προξενείων για τα ΚΕΠ PDF Εκτύπωση E-mail

Με κοινή απόφαση του υφυπουργού Εσωτερικών Απόστολου Ανδρεουλάκου και του υφυπουργού Εξωτερικών Θόδωρου Κασσίμη περίπου 600 διαδικασίες του e-kep θα διεκπεραιώνονται τόσο από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών Αποδήμων (ΚΕΠ Αποδήμων- Ακαδημίας 3- Αθήνα), όσο και από 22 προξενεία της χώρας στο εξωτερικό, τα οποία έχουν διασυνδεθεί με την ηλεκτρονική πλατφόρμα των ΚΕΠ (e-kep). Επιπλέον, δέκα διαδικασίες αποκλειστικής αρμοδιότητας του υπουργείου Εξωτερικών, πιστοποιούνται και εντάσσονται στο e-kep και είναι οι εξής:

Περισσότερα...
 
Το κτηματολόγιο για τους Ομογενείς PDF Εκτύπωση E-mail

Μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου έχουν δικαίωμα οι Έλληνες της ομογένειας και οι κάτοικοι εξωτερικού, να δηλώσουν τα ακίνητά τους στο Κτηματολόγιο. Η “Κτηματολογιο ΑΕ” διευκρινίζει ότι για την εξυπηρέτηση των ομογενών, θα υποβάλλονται δηλώσεις ιδιοκτησίας με ειδική εξουσιοδότηση από τις προξενικές αρχές του εξωτερικού με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής ατελώς, προκειμένου να αποφευχθεί η γραφειοκρατία με την εξουσιοδότηση τρίτων. Όπως αναφέρει επακριβώς η “Κτηματολόγιο ΑΕ”, οι ομογενείς έχουν τους εξής δυνατούς τρόπους για να δηλώσουν τα ακίνητά τους:

Περισσότερα...