Γ.ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗΣ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ Ε.Ε.

   Τηλ.: 2651026891 | 2651028420

Αρχική
Παθητικό Σπίτι PDF Εκτύπωση E-mail

Βάσει της ευρωπαϊκής οδηγίας 31/2010, από το 2019 όλα τα δημόσια κτίρια, και από το 2021 όλα ανεξαιρέτως τα κτίρια στην Ε.Ε. πρέπει υποχρεωτικά να σχεδιάζονται και να υλοποιούνται ως κτίρια ΣΧΕΔΟΝ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ Ενεργειακής Κατανάλωσης.

Τα Παθητικά Κτίρια είναι ένα πρότυπο σχεδιασμού και υλοποίησης κτιρίων που καλύπτει πλήρως την παραπάνω απαίτηση για σχεδόν μηδενική ενεργειακή κατανάλωση. Είναι μια ιδέα που ξεκίνησε από τη Βόρεια Ευρώπη τη δεκαετία του ‘80 και γνωρίζει διεθνώς μια θεαματική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, καθώς είναι το πιο άρτια τεκμηριωμένο κατασκευαστικό πρότυπο, ενώ ταυτόχρονα  αποδεδειγμένα λειτουργεί σύμφωνα με το σχεδιασμό του. Η έρευνα αποδεικνύει πως τα παθητικά κτίρια προσφέρουν τη βέλτιστη εσωτερική ατμόσφαιρα διαβίωσης με το ελάχιστο κόστος χρήσης. Τα οφέλη από αυτό είναι πολλαπλά: για τους χρήστες των κτιρίων, για την κατασκευαστική βιομηχανία, για το περιβάλλον. Ήδη στην Ελλάδα,  ολοκληρώθηκαν και κατοικούνται Παθητικά Κτίρια, στην Αθήνα (Πεντέλη, Παπάγου), στο Βόλο, ενώ υπάρχουν και άλλα παραδείγματα υπό κατασκευή (Κοζάνη, Χαλκιδική, Πτολαιμαϊδα, Κέρκυρα) με άριστα αποτελέσματα.

Στην Ευρώπη, κάποιες πόλεις πρωτοπορούν, έχοντας ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζουν αποκλειστικά την  απαίτηση της ευρωπαϊκής οδηγίας ή να βρίσκονται στην διαδικασία προετοιμασίας για αποκλειστική εφαρμογή στο άμεσα επόμενο διάστημα, όπως: Φρανκφούρτη, Νυρεμβέργη, Χαϊδελβέργη, Κολωνία, Αμβούργο, Δρέσδη, Περιφέρεια Βόραλμπεργκ,  Έσση, Σάαρλαντ, Ρηνανία – Παλατινάτο, Βρυξέλλες και προσφάτως Δουβλίνο.

Η "Ηγουμενίδης Προοπτική" αναλαμβάνει μελετήσει και υλοποιήσει την Παθητική σας Κατοικία [Passive House] ή να αναβαθμίσει ενεργειακά την υφιστάμενη κατοικία σας στα πρότυπα του Παθητικού Κτιρίου [Enerphit]

Ηλίας Ηγουμενίδης
Πολιτικός Μηχανικός - Πιστοποιημένος Σχεδιαστής Παθητικού Κτιρίου
passive logo combo all   lowered_logo_001

Επικοινωνήστε για περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 2651026891, 2651028420, 6932375437
Διαβάστε για το Παθητικό Κτίριο στο blog μας lowered.gr