Γ.ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗΣ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ Ε.Ε.

   Τηλ.: 2651026891 | 2651028420

leftside rightside
Αρχική
Σχέδιο για μείωση των αντικειμενικών αξιών

Η αρμόδια επιτροπή εργάζεται πυρετωδώς καθώς το σχέδιο προβλέπει ότι οι νέες τιμές ζώνης θα τεθούν σε ισχύ από την πρώτη Ιουλίου. Με τον τρόπο αυτό θα υπάρξουν και ελαφρύνσεις στον ΕΝΦΙΑ που θα διατηρηθεί και φέτος και θα αρχίσει να καταβάλλεται από τον Σεπτέμβριο.

Το σενάριο προβλέπει μείωση 20% κατά μέσο όρο των αντικειμενικών αξιών στις περιοχές που οι τιμές ζώνης που εφαρμόζει η εφορία είναι υψηλότερες από τις εμπορικές αξίες. 

Aυτό σημαίνει μειώσεις στις αντικειμενικές όπου οι τιμές πώλησης των ακινήτων (νεόδμητων) παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και πάγωμα στις φτωχές, λαϊκές συνοικίες που έχουν αντικειμενική 500-600 ευρώ αλλά δεν μπορεί να υπάρξει εξομοίωση με τις εμπορικές στην παρούσα φάση. Oι μεγαλύτερες διορθώσεις αναμένεται να γίνουν στις λεγόμενες «ακριβές» περιοχές, οι οποίες και έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση (Aγία Παρασκευή, Xαλάνδρι, Ψυχικό, Φιλοθέη, Mαρούσι, Γλυφάδα κ.λπ.).

 

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπ. Οικονομικών επεξεργάζεται σχέδιο για ατομικό αφορολόγητο 50.000 ευρώ, δηλαδή 100.000 ευρώ για ένα ζευγάρι. Το αφορολόγητο θα αφορά όλη την περιουσία και θα τεθεί από του χρόνου σε ισχύ.

Προκειμένου να μην υπάρξει μεγάλη «τρύπα» στα έσοδα από τα 2,65 που εισπράχτηκαν φέτος, εκτιμάται ότι θα αυξηθούν οι συντελεστές για τις μεγάλες περιουσίες. Oι νέες αντικειμενικές αξίες αναμένεται να καθυστερήσουν φέτος τη διαδικασία είσπραξης των εσόδων από τη φορολόγηση των ακινήτων. Όπως όλα δείχνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν στην καλύτερη περίπτωση να αρχίσουν να πληρώνουν τον φόρο για την ακίνητη περιουσία τους τον Σεπτέμβριο.

H οριστική απόφαση της κυβέρνησης για το εάν θα διατηρηθεί και φέτος ο ENΦIA παραπέμπεται για το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους και θα εξαρτηθεί από την πορεία εκτέλεσης του φετινού προϋπολογισμού.

Σημειώνεται ότι ο ENΦIA επιβαρύνει όλα τα ακίνητα (κατοικίες, οικόπεδα, αγροτεμάχια, γραφεία, καταστήματα), ενώ ο συμπληρωματικός φόρος επιβάλλεται επί της συνολικής ακίνητης περιουσίας εφόσον η αντικειμενική τους αξία ξεπερνά τα 300.000 ευρώ.

Πηγή: ered.gr

Φωτογραφία: http://www.sigmalive.com/application/cache/default/images/news/280x210/det_akinita4.jpg

 

 

 
Διαφήμιση
Αναζήτηση με βάση τον χάρτη των Ιωαννίνων - igoumenidis.gr
RSS Feed News - igoumenidis.gr

RSS Feed News - igoumenidis.gr